Barski stoli

Barski stoli so sicer dobili ime po točilnem pultu v barih, pivnicah in restavracijah, vendar pa jih najdemo tudi drugod kot na primer v podjetjih, kjer se uporabljajo kot konferenčni stoli k visokim konferenčnim mizam namenjenim za kratke sestanke in videokonference.

Barski stoli, leseni ali kovinski

Barski stoli se v podjetju pojavljajo poleg visokih konferenčnih miz ali v priročnih jedilnicah za zaposlene. Najdemo jih tudi v kotičku za odmor ali doma, če smo si namesto klasične jedilne mize omislili visok jedilni pult in ob njega postavili set barskih stolov. Omislite si jih lahko tudi na vrtu ali terasi.

Za barske stole je značilno sedišče brez hrbtnega naslona ali z naslonom v obliki nizke školjke, iz materialov, kot so les, polipropilen, kovinska mreža in drugo. Stoli imajo sedišče, ki je lahko tudi višinsko nastavljivo, kadar je na enojni nogi, Lahko je tapecirano ali pa tudi ne. Podnožje je kovinsko v kromu ali barvano, lahko pa je tudi leseno, vsekakor pa ima prečko ali obroč za noge. Barski stoli morajo biti stabilni in trpežni.

barski stoli
delovni barski stoli

Delovni stoli enostavni za vzdrževanje

Delovni stoli naj bodo stabilni, trpežni in izdelani iz kvalitetnih materialov za intenzivno uporabo, da jih je mogoče enostavno čistiti in vzdrževati. Glede na naravo dela ločimo delovne stole brez hrbtnega naslona in take s hrbtno oporo. Sedišče oziroma hrbtni naslon morata biti ergonomsko oblikovana, saj so industrijski delovni stoli običajno namenjeni za dolgotrajno delo v prisiljeni drži. V takem primeru je priporočljiva uporaba visokih delovnih stolov za delo za visokimi delovnimi pulti, če je to seveda mogoče. Delavec tako izmenjuje delo stoje in delo sede in s tem preprečuje okvare hrbtenice. Delovni stoli imajo višinsko nastavljivo sedišče. Podnožje je običajno petkrako in vrtljivo, na čepih ali kolesih. Pri visokem delovnem stolu je obvezen obroč za noge. Delovni stoli nimajo ročnih opiral.

Zanimivi delovni in barski stoli iz našega prodajnega programa so: NOOM, MIT, WHASS, SPACIO, EFIT in drugi.

Galerija naše ponudbe