Pisarniški stoli

Kvalitetni pisarniški stoli so dandanes nujni v vsaki pisarni, pa naj bo ta v poslovnem ali domačem okolju. Prav tako je pomembno, da so ergonomsko oblikovani in udobni, s stabilnim sediščem in dinamičnim hrbtnim naslonom. Takšni sodobni stoli namreč zmanjšajo utrujenost, stres in napetost ter povečujejo produktivnost. Zato je investiranje v pravi stol zelo pomembno tako za uporabnika kot za delodajalca.

Izberite stol in ga prilagodite zase

Staypisarniški stol stay

ergonomski stol

pisarniski stol Trimpisarniski stol Trim

ergonomski stol

pisarniški stol Efitpisarniški stol Efit

aktiven stol

Pisarniški stol A+S WorkPisarniški stol A+S Work

aktiven stol

ergonomski stol Flexergonomski stol Flex

ergonomski stol

pisarniški stol Tnk 50pisarniški stol Tnk 30

aktiven stol

direktorski stol Crondirektorski stol Cron

direktorski stol

pisarniški stol Tnk 20pisarniški stol Tnk 20

direktorski stol

Pisarniški stoli z brezčasno obliko

Pisarniški stoli naj omogočajo sedenje pred računalnikom tako, da imamo ob vzravnani drži in 90-stopinjskem upogibu kolen stopala še vedno plosko na tleh. Komolci upognjenih rok so v višini tipkovnice. Prav tako naj pisarniški stoli nudijo oporo srednjemu in spodnjemu delu hrbtenice. Ob tem naj bo medenica pravilno podprta.

Pisarniški stoli CRON imajo brezčasni design klasičnega pisarniškega stola, ki ga je proizvajalec nadgradil z operativnimi in ergonomskimi komponentami. Tako smo oblikovno dobili celo družino stolov. V njej so tako različni tipi: direktorski pisarniški stol v športni ali klasični izvedbi z integrirano oporo za glavo, visoki delovni stoli, delovni stoli z nižjim hrbtnim naslonom in konferenčni stoli za obiskovalce ali sejno sobo. Vsem je skupno ergonomsko oblikovano sedišče iz lite pene na jekleni sredici, z zračnimi komorami in fleksibilnim zaobljenim sediščem. Pisarniški stoli imajo tudi nastavljivo sedišče po višini in globini in omogočajo udobno sedenje. Visok hrbtni naslon daje oporo hrbtenici in je izdelan podobno kot sedež iz lite pene brizgane na jekleno sredico. Napredni sinhro mehanizem s štirimi nastavitvami gugalne funkcije omogoča primeren naklon hrbtnega naslona, tako da si hrbtenica lahko odpočije. Slednja nastavitev se samodejno prilagaja uporabnikovi teži. Podnožje je iz poliranega ali epoksi barvanega aluminija v beli, sivi ali črni barvni obdelavi. Kolesa so primerna za vse vrste tal in so lahko: brez zavore, z zavoro, votla, polna ali antistatična.

Možni so tudi vidni okrasni šivi, če je za oblazinjenje uporabljeno blago. Pisarniške stole CRON je možno tapecirati v kvalitetno blago v kvaliteti 100.000 Martindale, tekstilno usnje ali pravo usnje najvišje kakovosti. Fiksna aluminijasta ročna opirala dajejo stolu poseben videz in so usklajena z barvo podnožja. V zgornjem delu imajo mehko polipropilensko oblogo.

pisarniški stoli
certifikat za ergonomski stoli za intenzivno uporabo 24/7

Ergonomski stoli in pravilna drža

Da bi se izognili okvaram hrbtenice, je zelo pomembno, da telovadimo, se hidriramo, pazimo na težo in pri sedenju pazimo na pravilno držo. Da pa ohranjamo pravilno držo med sedenjem, so nam v pomoč ergonomsko oblikovani pisarniški stoli, pri katerih je omogočena pravilna podpora hrbtenici. Ergonomski stoli proizvajalca ACTIU sledijo aktivni ergonomiji, se ponašajo z vrhunsko kvaliteto uporabljenih materialov, so udobni za sedenje, imajo privlačen videz in omogočajo personalizacijo s široko barvno izbiro.

Pisarniški stoli FLEX, TNK in WINNER proizvajalca ACTIU imajo certifikat za intenzivno uporabo 24/7 oziroma so skladni s standardi BS 5459. Kot taki so zlasti primerni za klicne, nadzorne in dispečerske centre. Poleg uporabe več kot osem ur dnevno ti ergonomski stoli prenesejo tudi večjo obremenitev glede uporabnika in sicer do teže 150 kg.

Pri zasnovi stola FLEX je proizvajalec poskušal doseči učinkovito interaktivnost med uporabnikom in stolom. Sedišče, ki je plod inovacije proizvajalca ACTIU, je iz lite pene na jekleni sredici z značilnimi zračnimi komorami in zaobljenim robom. Napredni sinhro mehanizem, ki je prav tako inovacija podjetja ACTIU, omogoča gugalno funkcijo s samodejnim prilagajanjem napetosti hrbtnega naslona glede na težo uporabnika. Posebnost tega stola je samodejno prilagajanje sedišča in hrbtnega naslona gibanju uporabnika v vseh smereh. Ergonomsko oblikovano ogrodje hrbtnega naslona je izdelano iz polipropilena ojačanega s steklenimi vlakni. ki daje stolu značilno obliko in ima v vsaki verziji stola tudi nastavljivo ledveno oporo. Polnilo hrbtnega naslona je iz poliuretanske pene debeline 1 oz. 0,5 cm, oblazinjene v blago kvalitete 100.000 Martindale v različnih barvnih odtenkih. Tako si lahko uporabnik izbere stol v njegovih najpriljubnejših barvah. Ročna opirala so lahko nastavljiva po višini, širini in globini. Imajo mehko poliuretansko zgornjo oblogo.

Preverite še našo ponudbo barskih in konferenčnih stolov.