Pisarniške omare

Pisarniške omare in pisarniški regali ter predalniki skupaj z delovno površino tvorijo delovno mesto v pisarni. Namenjeni so shranjevanju in odlaganju dokumentov. Predalnik lahko pripnemo k mizi ali pa ga, kadar je na kolesih, zapeljemo pod mizo, omaro oziroma regal pa običajno postavimo v bližino.

Pisarniške omare brez formaldehida

Kljub digitalni dobi so pisarniške omare, pisarniški regali in predalnik še vedno močno prisotni v poslovnih prostorih, čeprav manj kot nekoč. Omara za fascikle se po višini prilagaja vrstam fasciklov, ki jih lahko sprejme. Omare so še vedno najpomembnejša oblika shranjevanja dokumentov zlasti iz naslova tekočega poslovanja. Poleg fasciklov se v pisarni za boljši pregled zaposleni poslužujejo visečih kartotek. Predali z visečimi kartotekami se tako pojavljajo v spodnjem delu omar, regalov in predalnikov. Pisarniške omare so lahko kovinske ali iz lesa, lahko so odprte, polzaprte ali zaprte z vrati po vsej višini in opremljeni s ključavnicami in ročaji. Barvno so omare usklajene s pisalnimi mizami. Na izbiro so različni svetlejši in temnejši lesni dekorji. V zadnjem času, še zlasti v operativnih poslovnih prostorih, prevladujejo beli, sivi, temno sivi ali črni odtenki. Pogosto se pojavljajo v zanimivih trenutno modnih dinamičnih dvobarvnih kombinacijih, kot so: bela in siva, bela in antracitna ali črna in siva v kombinaciji z antracitno ali črno.

V velikih odprtih pisarnah z večjim številom delovnih mest lahko pisarniške omare uporabimo kot predelne elemente med posameznimi delovnimi mesti. V tem primeru imajo pisarniški regali in omare hrbtišča lepo obdelana. Na tak način imajo pisarniške omare poleg shranjevanja tudi funkcijo pregradnih sten.

Naj izpostavimo, da so pisarniške omare ter predalniki proizvajalcev ACTIU in QUADRIFOGLIO v skladu z najnovejšimi zapovedmi v branži na svetovnem trgu popolnoma brez vsebnosti formaldehida.

pisarniške omare
pisarniške omare Storage
predalnik na kolesih

Predalnik ali predalnik na kolesih

Da bo delovno mesto popolno, manjka poleg pisalne mize še predalnik. Predalnik na kolesih lahko zapeljemo pod mizo. Lahko pa naj položimo blazino in povabimo sodelavca, ki je prišel na posvet ali kratek sestanek, da sede nanj in ga tako uporabi namesto konferenčnega stola. Predalnik v isti višini in globini pripenjamo k pisalni mizi. Taka rešitev je priljubljena pri kotnih mizah, kjer se predalnik pripenja na del mize z globino 60 cm, predalnik globine 80 cm pa lahko pripnemo v podaljšku pravokotne mize in v obeh primerih pridobimo dodatno odlagalno površino.

Namesto predalnika lahko uporabimo nizko omarico na kolesih dim. 120x43x43 cm. Nizke omare v višini mize z drsnimi vrati s ključavnico se lahko kombinirajo s pisalno mizo. S tem pridobimo na odlagalni površini, odpiranje vrat ne moti, pridobimo pa tudi prostor za shranjevanje.

Iz naše ponudbe naj omenimo še pisarniške omare, ki se sicer ne uporabljajo za arhiviranje, so pa v pisarni potrebne in koristne. To so garderobne omare globine 60 cm ali 43 cm, kot so sicer pisarniški regali za shranjevanje dokumentov. Na voljo so tudi kotne omare, ki pridejo prav, ko je potrebno izkoristiti prav vsak kot. Širok je tudi izbor omar z drsnimi vrati in ključavnico. Te pridejo v poštev, kadar je stiska s prostorom, saj odpiranje vratnih kril zahteva svoj prostor.

Proizvajalec ACTIU je poleg klasičnih pisarniških omar razvil več oblikovno zanimivih pisarniških regalov za vodstvena delovna mesta: LONGO, BLOCK in CUBIC. Vsi trije programi so po obdelavi kompatibilni z direktorskimi programi pisarniškega pohištva istega proizvajalca.

Galerija naše ponudbe