Pisarniške omare

Pisarniške omare so nepogrešljiv element vsakega delovnega okolja, saj omogočajo shranjevanje dokumentov, pisarniškega materiala in drugih potrebščin. Iskanje optimalnih rešitev za organizacijo delovnega prostora je ključno za produktivnost in splošno udobje v pisarni.

Iz naše ponudbe

Pisarniške omare v prostoru

S pravilno postavitvijo in izbiro primernih pisarniških omar lahko ustvarite urejeno in privlačno delovno okolje, ki spodbuja produktivnost in dobro počutje zaposlenih. Ne glede na velikost pisarne in individualne potrebe so pisarniške omare ključnega pomena za organizacijo in urejenost delovnega prostora.

Pri funkcionalnosti je notranja organizacija pisarniških omar ključnega pomena, saj omogoča optimalno razporeditev prostora za shranjevanje. Omare so zato lahko opremljene s policami, predali ali z elementi, ki omogočajo obešanje oblek. Vse omare razen vitrin, so opremljene s ključavnicami, kar omogoča zasebnost in varnost dokumentov in ostalih shranjenih elementov.

Poleg funkcionalnosti imajo pisarniške omare pomembno vlogo pri oblikovanju pisarniškega prostora. Različne barve, oblike ročajev in stili omogočajo prilagajanje omare obstoječemu pohištvu in celotnemu izgledu pisarne.

Preglejte še našo ponudbo predalnikov, kot dopolnitev omaram.

pisarniške omare in postavitev v prostoru
pisarniške omare
pisarniške omare Storage

Pregledno shranjevanje dokumentov

V digitalni dobi, ko imamo manj opravka s papirji, so pisarniške omare, pisarniški regali in predalnik še vedno prisotni in del delovnega okolja. Določene dokumente je, kljub napredni tehnologiji, še vedno potrebno shranjevati v papirnati obliki.

Še vedno so najpomembnejša oblika shranjevanja. Večinoma so izdelane oziroma prirejene za registratorje, s katerimi najbolj učinkovito in pregledno shranjujemo dokumente. Poleg fasciklov v pisarni uporabljamo tudi viseče kartoteke. Shranjevanje le-teh je običajno v izvlečnih predalih predalnikov in omar.

Poleg omar za registratorje in viseče kartoteke se v pisarnah vedno bolj pojavljajo garderobne omarice, kamor lahko vsak od zaposlenih pospravi svoje osebne stvari in jih zaklene s svojim ključem oziroma kodo. V takšnem primeru lahko garderobna omarica nadomešča predalnik pri delovnem mestu.

Omare so lahko kovinske ali lesene, lahko so odprte, polzaprte ali zaprte z vrati po vsej višini. Opremljene so s ključavnicami in ročaji. Barvno so omare usklajene s pisalnimi mizami. Na izbiro so različni svetlejši in temnejši lesni dekorji oziroma obdelave v beli, sivi ali črni barvi. Pri črni barvi se vse bolj pogosteje pojavlja obdelava, ki zmanjšuje vidnost prstnih odtisov na površini.

V velikih odprtih pisarnah z večjim številom delovnih mest lahko pisarniške omare uporabimo kot predelne elemente med posameznimi delovnimi mesti oziroma za ločevanje prostorov med seboj. V tem primeru imajo pisarniški regali in omare hrbtišča lepo obdelana in debelejša. Na tak način imajo poleg shranjevanja tudi funkcijo pregradnih sten.

Naj izpostavimo, da so pisarniške omare ter predalniki proizvajalca ACTIU , ki so v skladu z najnovejšimi trendi na svetovnem trgu in popolnoma brez vsebnosti formaldehida.