Pregradne stene

Sodobni poslovni prostori kot koncept odprtih pisarn z veliko delovnimi mesti, kjer se uporabljajo pregradne stene so popolnoma drugačni od klasičnih pisarn z enim ali največ štirimi delovnimi mesti. Delovna mesta postajajo fleksibilnejša in funkcionalnejša. Lahko se združujejo ali razdvajajo glede na to, ali je potreba po individualnem delu ali gre za timsko delo na projektu. Če gre za projektno timsko delo, se lahko po zaključku projekta delovna mesta prerazporedijo v skladu z novimi potrebami.

Iz naše ponudbe

Pregradne stene in akustični paneli

Večji prostori so primerni za tip odprtih pisarn, vendar pa se z vsemi novimi in predvsem pozitivnimi rešitvami glede na delovne procese pojavljajo tudi novi izzivi, ki jih je potrebno upoštevati. Hrup v prostoru je že eden od teh izzivov, drugi pa je zasebnost. Rešitev pred hrupom so lahko akustični paneli ali akustične pregradne stene. Klasične pregradne stene brez dodatnih akustičnih lastnosti zagotavljajo le zasebnost na delovnem mestu.

Pregradne stene se uporabljajo tudi za ločevanje delovnih mest med seboj. Pregrade služijo kot hitra in cenovno ugodna rešitev v sodobnih, funkcionalnih in prijetnih poslovnih prostorih. Uporabljajo se za pregraditev prostora namesto klasičnih zidanih oziroma steklenih predelnih sten. Na tak način lahko mimogrede ustvarimo tudi prijeten kotiček za odmor ali prostor za neformalne sestanke.

Pregrade, ki so nižje od klasičnih predelnih sten, optično povečajo prostor, kljub temu pa vseeno predeljujejo prostor. Polnilo pregrade je lahko belo, v lesnih dekorjih ali oblazinjeno v zanimive odtenke modnih barv. Lesni dekor vnaša v prostor toplino lesa. Bele pregrade sicer delujejo nevtralno, jih je pa mogoče personalizirati z različnimi zanimivimi dekorativnimi folijami.

pregradne stene Viva
pregrade Link

Integrirane pregrade

Program LINK proizvajalca ACTIU je sistem delovnih površin z integriranimi pregradami. Tako pregradna stena istočasno služi kot pregrada, ogrodje mize in akustični panel. Na tak način lahko formiramo poljubno število delovnih mest in optimiziramo prostor. Pregradne stene proizvajalca ACTIU so izdelane iz kvalitetnih in okolju prijaznih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Vsebnost formaldehida je nična.