Pisalne mize

Osnova delovnih mest so pisalne mize, ki jim dodamo še predalnik in morda omaro. Če na mizo postavimo računalnik, za mizo pa pisarniški stol, lahko začnemo z delom. Sliši se enostavno, vendar ni, če želimo upoštevati nasvete za vzpostavitev pametne pisarne, kjer bomo lahko produktivni in kreativni.

Pisarniške mize različnih oblik

Če vzamemo za izhodišče pisalne mize, ki jih sestavljajo mizne plošče in podnožja, lahko ugotavljamo, da že pri teh dveh sestavnih elementih naletimo na veliko število variant. Pisarniške mize so različnih oblik: pravokotne, kotne, zaobljene in nepravilnih oblik. Mizne plošče so lahko različnih dimenzij in debelin in iz raznovrstnih materialov: masivni les, furnirane iverne plošče, z melaminsko folijo oplemenitene iverne plošče, kompaktni laminat in drugo. Mizna plošča pisalne mize ima lahko izhode za inštalacije v obliki okroglih rozet s pokrovom ali pa poglobljenih kaset z loputo. Pod pisarniške mize se lahko pritrdijo nosilci ali košare za kable in sprednje pregrade. Na mizno ploščo se lahko pritrjujejo mizne pregrade, tapecirane v kvalitetno blago in akustične ali pa v lesu v usklajeni barvni obdelavi.
Podnožje pisalne mize je lahko iz oplemenitene iverne plošče, iz profilov iz masivnega lesa ali pa kovinsko, oblikovano iz jeklenih profilov različnih dimenzij in debelin in obdelano v različne barvne obdelave, kot na primer srebrna, antracitna, bela in črna pa tudi v videzu lesnega dekorja. Podnožje pisarniške mize je lahko tudi iz barvanega ali iz poliranega aluminija. Noge imajo čepe z možnostjo niveliranja.
Kovinske noge pisalne mize lahko v enem delu nadomestimo s predalnikom ali z omarico, na katero se opira mizna plošča. Taka omarica nadomešča klasični predalnik in podaljšuje odlagalno površino in ima dostop do inštalacij.

pisalne mize
pišarniske mize nastavljive po višini

Dvižne mize nadomeščajo klasične pisalne mize

Za uporabnike, ki so nekoliko večji od povprečja, so na voljo pisalne mize z višinsko nastavljivim podnožjem.

Ker je pisarniško delo povezano z dolgotrajnim sedenjem, ki ima dolgoročno za posledico okvare hrbtenice, so se v zadnjem obdobju pojavile pisalne mize za delo sedi-stoj ali sit-stand oziroma dvižne mize, ki omogočajo, da uporabnik del časa pri delu za računalnikom sedi in nato s pritiskom na gumb dvigne mizno ploščo na primerno višino za delo stoje. Na tak način so med delovnim časom aktivirane mišice, ki sicer pri sedenju niso v funkciji. Pri tem naj omenimo dvižne mize na kolesih TALENT, proizvajalca ACTIU, kjer je šel razvoj še dlje. Gre za električne dvižne mize na kolesih, ki imajo možnost zlaganja tako, da se mizna plošča postavi v navpični položaj in jo lahko v nadaljevanju uporabljamo kot piši-briši tablo. Poleg tega lahko tako zložene dvižne mize postavimo v kot, kjer zavzamejo kar najmanj prostora ali pa jih odpeljemo v shrambo.

Dvižne mize lahko uporabimo kot konferenčne mize za manjše hitre sestanke in video konference, ki jih opravimo stoje.

Galerija naše ponudbe