Konferenčni stoli

Konferenčni stoli so večnamenski in jih uporabljamo za obiskovalce v sklopu posameznih delovnih mest za konferenčnimi podaljški miz ali za ločenimi manjšimi ali večjimi sejnimi mizami za daljše ali krajše sestanke. Takšni stoli se v večjem številu nahajajo v čakalnicah in predavalnicah.

Iz naše ponudbe

Konferenčni stoli prilagojeni prostoru

V primeru da se konferenčni stoli nahajajo v čakalnicah in predavalnicah je pomembno, da so nakladalni. Tako zavzamejo čim manj prostora, saj jih je potrebno občasno pospraviti. Tako opravilo je zelo enostavno, če konferenčne stole zložimo enega na drugega in jih postavimo na za to namenjen voziček na kolesih in odpeljemo v shrambo. Število stolov, ki jih lahko tako zložimo, je odvisno od tipa konferenčnega stola. Prednost imajo seveda super nakladalni stoli tipa WHASS proizvajalca ACTIU, saj lahko tako na voziček zložimo naenkrat do trideset stolov.

Lahko so netapecirani, s tapeciranim sediščem ali pa so tapecirani tudi v delu hrbtnega naslona. Sedež in hrbtni naslon sta lahko ločena ali pa sta integrirana v obliki ergonomsko oblikovane školjke. Podnožje je lahko različno po obliki in izdelano iz lesa, kovine ali poliamida ojačanega s steklenimi vlakni. Pomembno je, da ima stol ergonomsko oblikovano sedišče in hrbtni naslon dobro podpira hrbtenico. Konferenčni stoli lahko dobijo različne dodatke, kot so: ročna opirala, zložljive priklopne mizice in košare pod sedežem za odlaganje. Konferenčni stoli za čakalnice in predavalnice naj bodo stabilni, trpežni in enostavni za čiščenje in vzdrževanje.

konferenčni stoli
konferenčni stoli uma
konferenčni stoli Uma z zložljivimi priklopnimi mizicami

Usklajeni glede oblike in barve

Za sejne mize vodstvenih kadrov izbiramo konferenčne stole višjega cenovnega razreda, ki dopolnjujejo direktorske pisarniške stole. Z njimi so usklajeni glede oblike, barve in vrste tapetniškega blaga in obdelave podnožij. V ta namen je proizvajalec ACTIU razvil posamezne družine stolov, ki so oblikovani tako, da so delovni in konferenčni stoli usklajeni. Tak primer sta družini stolov CRON in KADOS. Poleg tega obstaja tudi družina povsem konferenčnih stolov UMA, ki jim je skupna školjka z jekleno sredico, na katero je nanesena lita pena. Školjka je povsem tapecirana, na voljo pa je širok izbor vrst in barv tapetniškega blaga in usnja. Kupec lahko izbira med različnimi ročnimi opirali in podnožji tako, da se stoli UMA poenotijo z izbranimi direktorskimi in menedžerskimi delovnimi stoli.

V zdravstvu veljajo posebne zahteve. Tako je pri stolih poleg trpežnosti in stabilnosti potrebno upoštevati uporabo sredstev za razkuževanje. V ta namen je proizvajalec ACTIU razvil stol MIT, pri katerem je na aluminijasto sredico školjke nanesena poliuretanska pena, ki je prijetna na otip in primerna za intenzivno uporabo in čiščenje. Stol MIT se pojavlja v več variantah, ki jim je skupna školjka, različna pa so kovinska podnožja.