Barve, ideje, navdih. Domače pisarne so postale trend. Niso več samo suhoparni prostori z mizo in stolom, temveč imajo svoj stil. Opremljanje domače pisarne je lahko cenovno dostopno, če upoštevamo določene dejavnike in vse optimalno organiziramo. Različni stili opremljanja predstavljeni v članku so lahko začetek vaše nove trendovske domače pisarne.

Kako najti svoj stil?

  1. Izberite svoj stil

Velikokrat sledimo modnim trendom, ne da bi resnično razmislili, če nam to res ustreza. To je lahko velika napaka, ki jo skoraj vsi naredimo, ko sledimo najnovejši modi. Svetujemo vam, da poiščete svoj slog. Samo vi veste, kaj vas pomirja, kakšene so vaše barvne preference in kateri materiali vam ustrezajo. Le tako boste ustvarili popoln prostor za vas.

Različni stili opremljanja domače pisarne

  1. Domača pisarna naj vzbuja ustvarjalnost

Ustvarite prostor, kjer vam je udobno in se boste počutili sproščeno. To vam bo omogočilo lažje osredotočanje na delo in vzpodbudilo kreativno razmišljanje. Bodite ustvarjalni. Eden zadnjih trendov pri opremljanju domače pisarne je izdelava lastne dekoracije. Že nekaj majhnih predmetov bo naredilo veliko razliko in ustvarilo unikaten prostor po vaših željah in okusu.

  1. Katere barve izbrati

Okus glede barve, je stvar posameznika, zato boste le sami vedeli, katera barva na vas deluje najbolj sproščujoče. Oblikovalci pri različnih stilih opremljanja še vedno prisegajo na belo, bež ali svetle pastelno obarvane prostore, saj le-ti nudijo mir in sproščenost pri delu.

  1. Organizirajte prostor

To je morda najpomembnejši vidik pri postavitvi domače pisarne. Vsi nimajo veliko prostora z uresničitev vseh svojih idej in želja. Zato priporočamo, da poskusite organizirati pohištvo, police, predale in dokumente na tak način, da za vsako stvar veste, kje je. Domača pisarna je namreč neuporabna, če v njej ničesar ne najdete.

Različni stili opremljanja domače pisarne

Obstaja veliko različnih stilov opremljanja in idej za ureditev domače pisarne. Kot smo že povedali, je okus stvar posameznika. Pomembno je, da si zapomnite, da je organizacija pri opremljanju domače pisarne ključna. Izberite mizo, ki bo dovolj velika, da nanj lahko postavite vse kar potrebujete za delo. Izberite ergonomski stol, na katerem lahko sedite več ur, ne da bi pri tem škodovali zdravju. Nenazadnje, določite še prostor za omare in predalnike. To vam bo prihranilo čas, ko boste iskali dokument ali pa kaj bolj preprostega, kot je spenjač.

Različni stili opremljanja domače pisarne

Različni stili opremljanja

Skandinavski stil

Začel se je uveljavljati v preteklem desetletju in prinaša v ambiente svetle lesne dekorje, eleganco ravnih ali prijazno zaokroženih linij in predvsem uporabnost.

Različni stili opremljanja domače pisarne

1 – miza Prisma, 2 – regal Cubic, 3 – ergonomski stol Efit, 4 – Wing

Minimalizem

Postal je prevladujoč v sedemdesetih letih preteklega stoletja in prisega na rek: manj je več. Zanj so značilne: poenotenje barv pohištva, talnih oblog in sten, ravne linije, gladke površine in les v kombinaciji s steklom in kamnom.

1 – miza Longo, 2 – regal Longo, 3 – vrtljivi fotelj Noom, 4 – fotelj Noom z lesenimi nogami

Industrijski stil

Le-ta povzema obliko kosov stare opreme v industrijskih obratih in delavnicah iz prve polovice preteklega stoletja v kombinaciji z različnimi kosi pohištva retro videza. Prostori imajo velikokrat vidne kovinske traverze in z opeko obložene stene.  Za lesene kose pohištva je značilen grobo obdelan les ravnih linij. Prevladujejo nevtralne barve, ko so: bela, črna, siva, rjava in beige.

 

1 – dvižna miza Mobility, 2 –  regal Longo, 3 – metalni predalnik, 4 – ergonomski stol Tnk Flex

Moderni stil

Podlaga zanj je nemški in skandinavski design. Je enostaven in nevtralnih zemeljskih barv in brez nepotrebnih detajlov. Zanj velja pravilo: oblika se podreja funkciji.

1 – miza Vital pro, 2 – metalna omara, 3 – regal Cubic, 4 – ergonomski stol Trim

Mediteranski stil

Zanj je značilen svetel ambient, ki ga dosežemo z belim opleskom sten, tla so v svetlejši, nevtralni keramiki, za dopolnitev pa detajli v največkrat modri barvi, sveže ali suho cvetje in izdelki iz gline in pletenega šibja.

1 – miza Talent 300, 2 – regala Cubic, 3 – predalnik na kolesih, 4 – ergonomski stol Efit

Že veste lakšna je vaša idealna domača pisarna?

Vir: Povzeto s spletne strani Actiu